Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

UTOLSÓ ESÉLY - MEGA KIÁRUSÍTÁS!

Kifutó termékek 20% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Híreink

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel, újdonságokkal.

Keresés a hírekben
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

Milyen lehetett lasagne-t enni az ókori Rómában?

Érdekességek
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2023.11.23. 8:00
0 like 0 hozzászólás

A lasagne egy hagyományos olasz étel, amelyet rétegezett tészta, hús, paradicsomszósz és sajt alkotnak. Hiszed, vagy sem, de ennek az ételnek a története egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza.

Az eredeti - talán az ókori is - lasagne receptek a tészta és a sajt kombinációjából álltak, és az étel népszerűsége a különböző régiókban eltérő módon alakult. A középkorban például a lasagne édes változatai is készültek, melyeket a diós, mézes vagy fűszeres töltelékek tettek még változatosabbá.

A lasagne, ahogy azt ma ismerjük, valószínűleg a dél-olaszországi régiókból, különösen Nápoly környékéről származik. A tészta, a paradicsomszósz, a hús és a sajt rétegzése a lasagne alapvető jellegzetessége lett. A hagyományosan a lasagne tészta négyzetekből vagy lapokból készül, de sokan a könnyebb elkészíthetőség miatt kifejezetten a lapokat részesítik előnybe.

A mai receptek millió verzióban léteznek: A hús lehet marhahús, disznóhús vagy bármilyen más húsféle, de egyes változatokban a hús teljesen el is marad, és a tészta rétegek közé csak zöldségek és sajt kerül.

A lasagne népszerűsége az évek során csak nőtt, és a receptjei különböző kultúrákba és konyhákba is beépültek. Itt az ideje, hogy nálad is felkerüljön az étlapra!

Szerezd be a tésztát és a szószt, innen!

Ha pedig autentikus receptre vágysz, próbáld ki ezt!

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ehhez a blogbejegyzéshez csak belépve szólhatsz hozzá!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.