Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

MINDEN A HELYÉRE KERÜL!

Archiváló dobozok és konténerek 20% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Híreink

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel, újdonságokkal.

Keresés a hírekben
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

Miért jobb az otthon sütött kenyér?

Érdekességek
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2023.01.30. 10:05
3 like 0 hozzászólás

A karantén alatt nagyon sokan kezdtek el kenyeret sütni és rájöttek, hogy az otthon sütött kenyérnek nincs párja. Egy próbát mindenképp megér még akkor is, hogy ha nem érzed magad egyelőre profi konyhatündérnek!

5 okunk van rá, amiért megéri kipróbálni:
1, Frissesség: Az otthon sütött kenyér általában frissebb, hiszen a boltban kapható kenyerek sokkal régebben készültek.

2, Íz: Az általad sütött kenyér ízétől nem igazán van finomabb, hiszen a saját ízlésedre szabhatod és olyan hozzávalókat használhatsz, ami számodra a legmegfelelőbb.

3, Tudatos választás: Mivel az összes hozzávalót Te teszed bele, ezért pontosan tudod, hogy mi kerül a kenyeredbe.

4, Környezetbarát: Valószínű az otthon sütött kenyérnek a legkevesebb az ökológiai lábnyoma, hiszen nagyon egyszerű alapanyagokból készül, ami általában minden kamrában megtalálható. Így egy lépést sem kell tenned azért, hogy kenyeret süss!

5, Öröm: Hatalmas öröm a frissen gőzölgő kenyeret a kezedbe venni és megkóstolni -talán ez a legjobb része az egésznek.

 A legegyszerűbb kenyér recept:

  • 500 g liszt
  • 7 g só
  • 7 g szárított élesztő - 0.5 tk cukor
  • 300 ml meleg víz

Elkészítés:
A lisztet összekeverjük egy tálban a sóval. Az élesztőt a meleg vízzel és a cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk a liszthez. Alaposan összegyúrjuk amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Aztán a tésztát egy kis olajjal kikent tálba tesszük letakarjuk és meleg helyen kb. egy órát kelesztjük. Majd kinyújtjuk, formára alakítjuk majd újra meleg helyen kelesztjük 30 percig. Előmelegített sütőben 220 °-on megsütjük 30 perc alatt. Tegyél nyugodtan szezámmagot vagy napraforgómagot a tésztába, ha szereted!

Ne feledd, a sütőpapírt!

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ehhez a blogbejegyzéshez csak belépve szólhatsz hozzá!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.