Karácsonykor egy kicsit szakmát váltanak azok is, akitől egyébként távol áll a vendéglátás.
Hogyan legyél szuper vendéglátó, akiért rajonganak majd a vendégek?
1.) Terv
Legyen egy terved: kit, mikor, mire hívsz meg? Ha ez meg van, akkor lehet tovább tervezni: mi legyen a menü? Mennyien legyenek? Stb. A lényeg, hogy most hagyd a spontaneitást, legyél felkészült!
2.) Vendégek
Nem árt számításba venni, hogy bizonyos létszám fölött nem fogsz tudni mindenkire elég időt szentelni, mint vendéglátó. Ugyanis ha 10-15 ember van a házadban, közben melegíteni kell az ételt, kínálni az italokat, így nagyon kevés az esély arra, hogy mindenkivel minőségi társalgást tudj folytatni. Az optimális 6-8 fő az, amit könnyen lehet kezelni.
3.) Lakás és asztal
Díszítsd fel a asztalt és a lakást is, ezáltal meghittebb, szebb környezetben fogadhatod őket. Nem utolsósorban nagyon fontos, hogy milyen étkészletbe tálalsz, mennyire szép szalvétákat használsz.
Válogass étkészleteinkből!
4.) Szakácskodás
Amikor több embert vársz, nagyobb adagokat főzöl, mint a hétköznapokon. Sokszor ilyenkor derül ki hogy nincs elég nagy-, vagy épp kevés az edényed, serpenyőd. Tehát érdemes ezt is előre átgondolni, hogy a menühöz hány edényre lesz szükséged és van-e belőle bőven vagy esetleg be kell újakat szerezni hozzá!