Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

A GÖRDÜLÉKENY MUNKÁHOZ

Egéralátétek 20% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Híreink

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel, újdonságokkal.

Keresés a hírekben
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

Így lesz tökéletes a kovászos uborkád!

Érdekességek
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2024.06.13. 7:31
0 like 0 hozzászólás

Ránézésre egyszerűnek tűnik, hiszen csak pár alapanyagra van szükség, azonban a végeredmény már nem minden esetben rózsás. Ezzel a recepttel nemcsak ízletes, hanem ropogós uborkákat kapunk.

Hozzávalók:

  • 5 l-es befőttes üveg
  • 3.5 kg uborka
  • 3 szelet kovászos kenyér
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csomag friss kapor
  • 5 púpozott evőkanál só
  • Melegvíz

Forraljunk fel vizet a vízforralóba, közben pedig pirítsuk meg a kenyereket! A forró vizet öntsük egy tálba és tegyük bele a sót. Amíg a víz kihül, addig alaposan mossuk meg az uborkákat, majd vágjuk le mindkét végét és végül hosszanti irányba tegyünk vágást egyik és a másik oldalról is. Így az uborkát nemcsak jobban átjárja a folyadék, hanem sokkal egyszerűbb tálalni is. A fokhagyma gerezdeket pucoljuk-, a kaprot pedig mossuk meg!

Rétegek a következőképpen alakulnak az üvegben:
Először tegyünk egy szelet pirítós kenyeret az üveg aljára, majd kerüljön rá a fokhagyma és a kapor fele! Ezután állítva helyezzük bele az uborkákat. Ha már csak pár centi hiányzik az üvegből, akkor tegyük rá a maradék kaprot és öntsük rá a meleg, de nem forró sós vizet. A végén tegyük rá a maradék pirítós kenyeret, Majd fedjük le egy kis tányérral!

Most jön a leglényegesebb rész:
Lehetőség szerint délelőtt készítsük el, s tegyük napsütéses helyre! Olyan napot válasszunk, amikor egész nap süt a nap így estére valószínű hogy beopálosodik a víz. Ha ezt elérjük, utána már csak melegen kell tartanunk az üveget, de mindenképp árnyékban! Ezt fogja megóvni attól hogy az uborkák megpuhuljanak! A második nap végére már elképzelhető, hogy elkészült az uborkánk, ezt folyamatos kóstolással tudjuk ellenőrizni! Amennyiben késznek érezzük, úgy egyesével öblítsük le az uborkákat, majd helyezzük egy tároló edénybe, s a végén szűrjük rá a sós folyadékot! A tárolóedényeket tegyük a hűtőbe! A kovászos uborka másik titka, hogy mindig jéghidegen fogyasszuk, mert úgy a legfinomabb!

Ha nagyobb tárolókra lenne szükséged, itt beszerezheted őket!

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ehhez a blogbejegyzéshez csak belépve szólhatsz hozzá!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.