Mi jut eszedbe a szőlőről? Egy pohár friss rozé? Vagy egy mazsolás kalács? Netán a szőlőmagolajos arckrémed? A szőlő rendkívül sokoldalú gyümölcs, amelyet számos módon felhasználhatsz:
1.Friss gyümölcsként:
A szőlő fogyasztás legegyszerűbb módja, hogy friss gyümölcsként fogyasztod. A friss szőlő számos vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, így kitűnően tápláló és egészséges.
2.Bor készítése:
A szőlő hagyományosan a bor alapanyaga. Különböző szőlőfajtákból készíthetsz különféle típusú bort, így lehetőséged van kipróbálni különböző ízvilágú borokat. Ha nem vagy egy borkészítő vénával megáldva, használd ki a borkóstoló eseményeket!
3.Szőlőlé:
A szőlőből kinyert friss és egészséges szőlőlé szintén nagyon népszerű. Egy pohár szőlőlé lehetőséget nyújt arra, hogy könnyen fogyasztható és ízletes módon kapj meg számos hasznos tápanyagot.
4.Mazsola:
A szőlő aszalása révén mazsolát készíthetsz, amely egy nagyszerű csemege. A mazsolát magában, vagy különféle ételekbe is belekeverheted, például salátákba, müzlikbe, süteményekbe és fő ételekbe.
5.Sajt és szőlő tálcán:
A szőlőt remekül kombinálhatod sajttal, és így egy ízletes, elegáns és egyszerű ételt kínálhatsz vendégeidnek. A friss szőlő kiválóan kiegészíti a különböző sajtfajtákat.
6.Kompót vagy lekvár:
A szőlőből ízletes kompótot vagy lekvárt készíthetsz. Ehhez csak kevés hozzáadott cukor szükséges, és így a gyümölcs természetes íze is megmarad.
7.Szőlőmag olaj:
A szőlőmagokból kinyert olaj kiválóan alkalmas főzésre és sütésre. Gazdag antioxidánsokban és egészséges zsírsavakban, amelyek előnyösek lehetnek az egészségre.
Próbáld ki, s szerezd be ezen a linken:
https://vectraline.hu/budapesti-cegellatas/Olajok-zsiradekok/Szolomag-olaj-MONINI-1L-14-01300-p75974.html