Hányszor kávézol egy nap folyamán? Miközben kortyolgatod a feketédet, elgondolkodtál már azon, hogy mit is köszönhetsz a kávénak?
1, Kulturális jelentőség:
A kávézás nemcsak az ital élvezetét jelenti, hanem számos kultúrában társadalmi és társasági tevékenység is. A kávézók, kávéházak hagyományosan olyan helyek, ahol emberek találkoznak, beszélgetnek, dolgoznak vagy pihennek. Az emberek gyakran kávézásra hívják meg barátaikat vagy üzleti találkozókat tartanak kávézókban.
2, Gazdag tápanyagforrás:
A kávé jelentős mennyiségű tápanyagot tartalmaz, köztük káliumot, magnéziumot, niacin (B3-vitamin), riboflavint (B2-vitamin) és pantoténsavat (B5-vitamin). Egy csésze fekete kávé akár 11% -át is fedezheti az ajánlott napi B2-vitamin bevitelnek és 6% -át a B3-vitaminnak.
3, Védelmet nyújt bizonyos betegségek ellen:
A kutatások szerint a “fekete” fogyasztásának összefüggése van a különböző betegségek kockázatának csökkentésével. Például a rendszeres kávéfogyasztás kapcsolatba hozható az alacsonyabb kockázattal az 2-es típusú diabétesz, a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór, a májrák és a néhány típusú rák esetén.
4, Antioxidánsokban gazdag ital:
A kávé egyik legfontosabb jellemzője az antioxidánsok magas tartalma. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek védelmet nyújthatnak a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokkal szemben. A kávé rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az antioxidáns védelem növeléséhez a szervezetben.
5, Pozitív hatással lehet a mentális teljesítményre:
A kávéban található koffein stimuláló hatású és képes serkenteni az idegrendszert. Ezért a mérsékelt mennyiségű kávéfogyasztás fokozhatja az éberséget, a koncentrációt és a mentális teljesítményt. Több tanulmány kimutatta, hogy a koffein fogyasztása rövid távon javíthatja a figyelmet, a reakcióidőt és a kognitív funkciókat.
Szerezd be most - kedvezményes áron- a kedvenc kávéd, itt!