1. Kávés tiramisu pohárkrém
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 dl erős feketekávé
- 1 csomag babapiskóta
- 1 evőkanál kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A mascarponét keverd össze a porcukorral. Verd fel a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe. Mártsd bele a babapiskótát a kávéba (ne áztasd túl), majd rétegezd a poharakba a piskótát és a krémet. A tetejét kakaóporral szórd meg. Legalább 2 órára tedd hűtőbe tálalás előtt.
2. Kávés-diós szelet
Hozzávalók (20x30 cm-es tepsihez):
- 200 g liszt
- 100 g dió (darált)
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 1 dl erős kávé
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojásokat. Szitáld bele a lisztet, sütőport és a sót, majd keverd hozzá a diót és a kávét. Öntsd a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 25-30 percig. Miután kihűlt, szeleteld, és tálald.
3. Kávés-csokoládés muffin
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 250 g liszt
- 100 g cukor
- 50 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 100 ml olaj
- 1 dl tej
- 1 dl erős kávé
- 100 g étcsokoládé (aprítva)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra és béleld ki a muffin formát, papír muffintartókkal. Keverd össze a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, só). A nedves hozzávalókat (tojás, olaj, tej, kávé) egy külön tálban keverd össze, majd öntsd a száraz keverékhez. Add hozzá az aprított csokoládét, és oszd el a tésztát a muffin formákban. Süsd 20-25 percig.
Ne feledd a kávét!