Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

MENTSD MEG ÉS SPÓROLJ!

Közeli lejáratú élelmiszerek 30-60% kedvezménnyel! A részletekért kattints!

Blogjaink

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel, újdonságokkal.

Keresés a blogokban
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

3 egzotikus édes tészta a világ különböző tájairól

Blogbejegyzések
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2025.03.18. 15:30
0 like 0 hozzászólás

Mákos, grízes, diós tészta - ők a hazai édes tészták legnépszerűbb ételei. A káposztás és túrós “tábor” már megoszlik, hiszen a fele édesen a másik fele viszont borssal, szalonnával sósan szereti.

Ismerj meg 3 új és egzotikus édességet, aminek tészta az alapja. Íme:

1. Fideo dulce – Mexikói fahéjas-édes tészta
Hozzávalók (2 adag):

  • 200 g vékony spagetti vagy cérnametélt
  • 500 ml tej
  • 2 ek vaj
  • 3 ek barna cukor
  • 1 tk fahéj
  • ½ tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 ek mazsola (opcionális)

Elkészítés:

  • A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd pirítsd meg benne a tésztát aranybarnára.
  • Öntsd fel tejjel, és adj hozzá barna cukrot, fahéjat, vaníliát és egy csipet sót.
  • Lassú tűzön főzd, amíg a tészta felszívja a tejet és krémes állagú lesz.
  • Ha szeretnéd, keverhetsz bele mazsolát vagy szórhatsz rá pirított mandulát.

2. Seffa Medfouna – Marokkói mandulás-édes tészta
Hozzávalók (2 adag):

  • 200 g vékony cérnametélt vagy spagetti
  • 2 ek vaj
  • 3 ek porcukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk narancsvirágvíz (opcionális)
  • 2 ek darált mandula
  • 2 ek mazsola
  • 1 ek pirított szezámmag

Elkészítés:

  • Főzd meg a tésztát, majd keverd össze a vajjal, hogy ne tapadjon össze.
  • Keverd hozzá a porcukrot, fahéjat, narancsvirágvizet és a darált mandulát.
  • Tálaláskor szórd meg mazsolával és pirított szezámmaggal.

Extra tipp: Egy kevés reszelt narancshéj még frissebbé teszi az ízét!

3. Filipino Pancit Malabon – Kókuszos-édes ázsiai tészta
Hozzávalók (2 adag):

  • 200 g vékony spagetti tészta
  • 200 ml kókusztej
  • 3 ek barna cukor
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 ek vaj
  • 1 ek pirított kókuszreszelék
  • 1 ek durvára vágott kesudió

Elkészítés:

  • Főzd meg a tésztát, majd csöpögtesd le.
  • Melegítsd fel a kókusztejet a barna cukorral, vaníliával és egy csipet sóval.
  • Keverd bele a vajat, majd öntsd rá a főtt tésztára.
  • Szórd meg pirított kókuszreszelékkel és kesudióval.

Melyiket próbálod ki először? Itt megtalálod a hozzávaló tésztákat!

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ehhez a blogbejegyzéshez csak belépve szólhatsz hozzá!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.