26 éves tapasztalat
15.000+ termék
24 órás házhozszállítás
3.500+ aktív partner

Társadalmi felelősségvállalás (CSR)

A Rajzolva Fejlődj Támogatási Programról

A Rajzolva Fejlődj Támogatási Program célja a Fortuna Irodaszer Regionális Hálózat tagjaival összefogva, hogy az óvodás korú gyerekek grafomotorikus készségét fejlessze. Látva azt, hogy a mai felgyorsult digitális világban az óvodások az idejüknek nagy részét a szülők „elfoglaltsága miatt” a számítógép, a tablet és a televízió köti le, ezért sok esetben az otthoni környezetben egyre kevesebbet rajzolnak a 3-6 év közötti gyerekek, így a manipulációs készségeik fejlesztése az óvodára marad. Sajnos az állami fenntartású óvodáknak egyre kevesebb forrás áll a rendelkezésünkre, hogy jó minőségű író és rajeszközöket vásároljanak.

A Fortuna Irodaszer – Rajzolva Fejlődj Támogatási Program azért jött létre, hogy a Vectra-Line a Fortuna Irodaszer Regionális Hálózat tagjaival összefogva, együtt gondolkodással, közös értékrendet kialakítva jó minőségű írószerekkel és rajzeszközökkel támogassa az óvodás korú gyermekek grafomotoros (rajz- és íráskészségének) fejlődését. A finommozgások egyik speciális területe a grafomotorika, azaz írásmozgás koordináció, ennek fejlettsége teszi lehetővé iskolás korban az írás elsajátítását. Nem is gondolánk, hogy a finommotoros mozgás fejlődése milyen hatással van az iskolaérettségre, erre vezethető vissza a tanulási zavarok kialakulása (diszgráfia, diszlexia), különböző fejlődési rendellenességek pl. a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar. A finommozgás és a koordinált mozgás intenzív fejlődési szakasza az óvodai középső és nagycsoporttól számítható. Az életkor előrehaladtával, amikor a kéz izomzata, a kézközép-csontok erősödése, a finommozgás koordinációjáért felelős agyi struktúrák kiépülése és az idegrendszer is elér egy bizonyos fejlettségi szintet, egyre ügyesebb lesz a gyermek keze.

Hogyan működik a program?

Sajnos a mai óvodák anyagi helyzete önerőből nem engedi meg, hogy az óvodás gyermekek jó minőségű írószereket használjanak, ráadásul a közintézmények jelenős része forrás hiányos, így a megfelelő mennyiségű írószerek sem biztosítottak a 3-6 éves gyermekek számára. A Rajzolva Fejlődj Támogatási Program azért jött létre, hogy az óvodás korú gyermekeket az óvodai foglalkozások keretében jó minőségű írószerekhez juttassa, és támogatásunkkal fejlesszük a gyermekek finommotorikus készségét, hogy ez a későbbiekben pozitív irányba befolyásolja az iskolaérettségüket.

A szülők, irodaszer beszerzők a Rajzolva Fejlődj Támogatási Programba résztvevő helyi papír-írószer, irodaszer kereskedésektől vásárolnak bizonyos márkájú iskola-, és irodaszereket, így a vásárlásaikkal támogathatják a helyi kereskedő által kiválasztott óvodát.

Bővebb információk a programról: https://rajzolvafejlodj.hu