29 éves tapasztalat
25.000+ termék
24 órás kiszállítás
10.000+ aktív partner

Társadalmi felelősségvállalás (CSR)

A Rajzolva Fejlődj Támogatási Programról

A Rajzolva Fejlődj Támogatási Program célja, hogy az óvodás korú gyerekek grafomotorikus készségét fejlessze.

A finommozgások egyik speciális területe a grafomotorika, azaz írásmozgás koordináció, ennek fejlettsége teszi lehetővé iskolás korban az írás elsajátítását. Nem is gondolánk, hogy a finommotoros mozgás fejlődése milyen hatással van az iskolaérettségre, erre vezethető vissza a tanulási zavarok kialakulása (diszgráfia, diszlexia), különböző fejlődési rendellenességek pl. a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar. A finommozgás és a koordinált mozgás intenzív fejlődési szakasza az óvodai középső és nagycsoporttól számítható. Az életkor előrehaladtával, amikor a kéz izomzata, a kézközép-csontok erősödése, a finommozgás koordinációjáért felelős agyi struktúrák kiépülése és az idegrendszer is elér egy bizonyos fejlettségi szintet, egyre ügyesebb lesz a gyermek keze.

Látva azt, hogy a mai felgyorsult digitális világban az óvodások az idejüknek a nagy részét a szülők „elfoglaltsága miatt” a számítógép, a tablet és a televízió köti le, ezért sok esetben az otthoni környezetben egyre kevesebbet rajzolnak a 3-6 év közötti gyerekek, így a manipulációs készségeik fejlesztése sok esetben az óvodára marad. Sajnos az állami fenntartású óvodák anyagi helyzete önerőből nem engedi meg, hogy az óvodás gyermekek jó minőségű írószereket használjanak, ráadásul a közintézmények jelenős része forrás hiányos, így a megfelelő mennyiségű írószerek sem biztosítottak a 3-6 éves gyermekek számára.

A Rajzolva Fejlődj Támogatási Program azért jött létre, hogy a támogassa és jó minőségű írószerekhez és rajzeszközökhöz juttassa az óvodás korú gyermekeket az óvodai foglalkozások keretében. Támogatásunkkal segítjük az óvodákat és általuk fejlesszük a gyermekek finommotorikus készségét, hogy ez a későbbiekben pozitív irányba befolyásolja az iskolaérettségüket.