Nincs nyár jegeskávé nélkül, ezért hoztuk Neked egy minőségi, extrán finom receptet. Kezdjük az alapokkal!
A jegeskávéd akkor lesz a legfinomabb, ha odafigyelsz a kávé választásra! Nálunk az Illy lett sa befutó, azt is mutatjuk, hogy miért:
1. Lágy, mégis karakteres ízprofil
Az illy kávé 100% arabica, ami lágyabb, kevésbé savas – nem nyomja el a zabtej és a barna cukor ízét, de mégis karakteresen jelen van a pohárban.
2. Kiegyensúlyozott pörkölés
Az illy közepes pörkölése tökéletes ehhez a típusú jegeskávéhoz – nem égett, nem savanyú, hanem krémes, kakaós, enyhén diós jegyeket hoz, ami harmonizál a vaníliával és fahéjjal.
3. Stabil minőség
Mindegy, hogy otthon főzöd kapszulából, kotyogósból vagy presszóból – az illy konzisztens minőséget ad, ami fontos, ha stílusos, megosztható jegeskávét akarsz csinálni.
4. Prémium élmény, ami passzol a recepthez
Ez a jegeskávé nem egy gagyi vaníliás lötty, hanem egy trendi, minőségi ital. Az illy kávé ehhez illik – elegáns, kifinomult, pont mint a recept hangulata.
Illy - vegán jegeskávé
Hozzávalók (1 nagy pohárhoz):
- 1 adag erős, frissen főzött espresso vagy 60 ml presszókávé
- 2-3 teáskanál barna cukor
- 1/2 teáskanál vanília kivonat (opcionális, de nagyon finom lesz tőle)
- 100–150 ml barista oat milk (zabital, jól habosítható fajta)
- Sok jégkocka
- Egy csipet fahéj a tetejére
Elkészítés:
- Főzd le az espresso-t és még melegen keverd el benne a barna cukrot és a vaníliát!
- Töltsd meg a poharat jéggel (ne sajnáld – ettől lesz igazán frissítő)!
- Öntsd rá a fűszeres kávét!
- Lassan öntsd rá a jól lehűtött zabtejet!
- Szórd meg a tetejét egy csipet fahéjjal!
Egészségedre! :-)
S ha kedvet kaptál az Illy-hez, itt szuper áron tudod beszerezni őket!