Etiópia nyugati felvidékein a farmerek a betakarított kávécseresznyéket megemelt szárítóágyakon terítik szét. Ezt a hagyományos feldolgozási módszert a helyiek régebb óta használjá, mint bárki más a világon. A kávét összesen négy hétig szárítják a napon, miközben a farmerek gondosan és rendszeres időközönként átforgatják őket kézzel, hogy egyenletesen száradjanak.
Ezt a Master Origin kávét két részre osztva pörköljük. A világos és a közepes pörkölés megőrzi a finomabb ízeket, amelyek jól érezhetően érvényesülnek az etióp kávé vadabb, markánsabb aromái mellett is.
Az etióp kávé alapvetően virágos aromákkal rendelkezik, ami komplex gyümölcsösséggel, áfonyás jegyekkel egészül ki a száraz feldolgozásnak köszönetően.
Szagoljon bele ebbe a Master Origin kávéba. Érzi a mámorító virágos aromát? És a vadon termett áfonyát? Na és azt a csipetnyi pézsmát? Ezek az Ethiopia napon szárított kávészemeinek köszönhetők. Az etióp farmerek mindenki másnál régebb óta gyakorolják ezt a módszert. A napsugarak négy héten át perzselik a szétterített szemeket, a farmerek pedig időről időre kézzel átforgatják, hogy a szemek egyenletesen száradjanak. Ha jól csinálják, akkor az etióp kávészemek megtelnek édeskés ízekkel és érett gyümölcsös aromákkal.
Tejjel elkészítve: Miért is ne készíthetne egy lattét az Ethiopia kávéból? A tej még szebben kiemeli az ital csábítóan áfonyás és virágos ízjegyeit.
Csomagolás:
10 kapszula őrölt pörkölt kávé Nespresso rendszerhez. Védőgázas csomagolásban.
Összetevők:
Őrölt pörkölt kávé