A Master Origins El Salvador zöldkávéja a ma is aktív Santa Ana vulkán melletti, hatalmas fák árnyékában megbúvó ültetvényekről származik. A guatemalai határ közelében húzódó Apaneca-Ilamatepec hegység ideális hely az Arabica számára. Ám az itteni farmerek nemcsak annak mesterei, hogyan használják ki a tengerszint fölötti magasság, a termékeny vulkáni talaj, az enyhe klíma és a sokféle kávéfajta előnyeit, hanem annak is, hogyan dolgozzák fel a termést úgy, hogy izgalmas mélységek táruljanak fel a Master Origins El Salvador ízében. A keveréket alkotó kávészemek egy részét a ‘red honey’ eljárással kezelik; ez egy időigényes módszer, amelynek során a száradni kitett kávébogyókon meghagyják az édes gyümölcshús egy gondosan meghatározott részét. Ezek a kávészemek különleges, lekváros édességet kölcsönöznek a keveréknek, amely így jóval komplexebb, gazdagabb ízvilágú lesz.
A kávé enyhe savasságához jól illenek az édes, kekszes, lekváros és gabonás ízjegyek.
A ’red honey’ kávét külön pörköljük, a lehető legtöbbet hozva ki ebből az egyedülálló módszerrel feldolgozott kávéból. A keverék nagyobb részét alkotó mosott kávészemeket valamivel hosszabban és sötétebbre pörköljük.
A Master Origins El Salvador zöldkávéja a ma is aktív Santa Ana vulkán melletti, hatalmas fák árnyékában megbúvó ültetvényekről származik. A guatemalai határ közelében húzódó Apaneca-Ilamatepec hegység ideális hely az Arabica számára.
Csomagolás:
10 kapszula őrölt pörkölt kávé Nespresso rendszerhez. Védőgázas csomagolásban.
Összetevők:
Őrölt pörkölt kávé