A cold brew, azaz a hidegen készített kávék elkészítéséhez több eljárás is létezik. A Nespresso-t a „hot bloom” módszer inspirálta a saját Cold Brew-nk megalkotására, ami a több lépésben készülő recept újszerű értelmezése.
- A kávé elkészítése (nagyon rövid ideig) forró vízzel kezdődik; erre mondják, hogy ’kivirágzik’, mert ebben a szakaszban alakul ki a kávé testessége, és ilyenkor bontakoznak ki az őrleményben rejlő finom aromák.
- Ezután jön a hideg vizes szakasz, amivel elkerülhető a nem kívánatos keserű ízhatás kialakulása. Ennek az eljárásnak köszönhető a sima, selymes textúra. A Centrifusion™ technológia felgyorsítja a folyamatot – anélkül, hogy az ízek tekintetében kompromisszumot kellene kötni.
- A hagyományosan lassú folyamat percek alatt lezajlik, és már élvezheti is a latin-amerikai Arabica szemekből készített, sima és selymes textúrájú cold brew stílusú (hidegen készült) kávé pörkölt és karamellás aromáit.
Amikor a Cold Brew Style Intense kávét közvetlenül a jégkockákkal teli pohárba készítjük, megőrizhetjük a latin-amerikai Arabica keverék finom pörkölt és édes karamellás ízjegyeit. A Cold Brew Style Intense őrlemény eleganciáját a brazil Bourbon fajta és a guatemalai Arabica osztott pörkölése adja, amely gondosan kiszámított hőmérsékleten történik.
A Nespresso selymes textúrájú latin-amerikai Arabica keverékéből lágy és hűs cold brew stílusú kávé születik, pörkölt és karamellás aromákkal.
Csomagolás:
10 kapszula őrölt pörkölt kávé Nespresso rendszerhez. Védőgázas csomagolásban.
Összetevők:
Őrölt pörkölt kávé