Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtetted a jelszavad?

Segítünk!

Új felhasználó vagy? Regisztrálj!

RENDELTÉK, MEGGONDOLTÁK!

Egyedi termékek, egyedi áron - csak amíg a készlet tart! A részletekért kattints!

Blogjaink

Legyél mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel, újdonságokkal.

Keresés a blogokban
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

Egy pohár boldogság, szeretet és stresszoldás

Blogbejegyzések
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2025.04.15. 9:11
0 like 0 hozzászólás

Nem, nem alkohol. Sokkal ártatlanabb, amiről szó van. Ahogy az első kortyot megiszod, szinte függővé válsz. Hogy miért? Olvass tovább s azonnal megérted, miért szereted ennyire:

1. Endorfin – a boldogsághormon:
A forró csokoládé – főleg ha magas kakaótartalmú – serkenti az endorfin termelést, ami az öröm és a fájdalomcsillapítás egyik természetes forrása.

2. Szerotonin – a hangulatszabályzó:
A csoki triptofánt tartalmaz, ami a szerotonin előanyaga. Ez a neurotranszmitter hozzájárul a jó hangulathoz, csökkenti a szorongást és támogatja az alvást is.

3. Dopamin – a jutalmazás központja:
A forró csokizás örömérzetet vált ki, és ezzel a dopamin szintet is emeli. Ez az, amiért visszavágyunk még egy kortyra – és még egyre…

4. Oxitocin – a kötődés és szeretet hormonja:
Nem közvetlenül a csoki, hanem az élmény, a meleg, az illatok, az emlékek – mindezek aktiválhatják az oxitocint, főleg ha valakivel együtt isszuk vagy komfortérzethez kötjük.

+1: Kortizol – a stresszhormon:
Ha a forró csoki megnyugtat, csökkentheti a kortizolszintet is – vagyis valóban segíthet „lehozni a pulzust”.

Ezért tartjuk annyira ellenállhatatlannak a sűrű, illatos édességet!

Ha kedvet kaptál hozzá, szerezd be itt, kedvezményes áron!

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ehhez a blogbejegyzéshez csak belépve szólhatsz hozzá!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.