Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Segítünk!

Ön új felhasználó? Regisztráljon!

MEGÉRI NAGYBAN GONDOLKODNI!

Vásároljon nettó 50.000 Ft felett és ajándékot adunk!.

Híreink

Legyen mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel kapcsolatosan.

Keresés a hírekben
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

Golyóstoll : Mindegy, csak írjon...?

Érdekességek
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2021.09.02. 7:41
0 like 0 hozzászólás

Vagy nem ?
A hihetetlen mértékben növekvő mobilhasználatnak köszönhetően egyre ritkábban nyúlunk a tollhoz, a használati tárgyból lassan divatcikk lesz.
Pedig a golyóstoll nem a régmúltból származik : a találmányt 1938-ban jelentette be Magyarországon, Goy Andor és Bíró László, majd a tömeggyártásra érett terméket évekkel később Bíró László hozta létre Argentínában. Az amerikai földrészen – főleg délen – a golyóstollat a mai napig ”biropen” néven emlegetik, míg a háború után itthon „GO”PEN néven került forgalomba – és rögtön hatalmas siker lett.

Tényleg mindegy ?
A leírt szöveg szempontjából ( persze, ha olvasható ) teljesen mindegy, hogy milyen tollal készítették azt – a tollak megválasztását így nem az eredmény, hanem a használó szabja meg. Ezzel együtt az egyik fontos szempont a betétben lévő tinta mennyisége : az „egyszerű” tollaknál finoman szólva is korlátozott az íráshossz, a jobb minőségek esetében többszörös íráshosszra lehet számítani, és maga az írás minősége is egyenletesebb.

Mik a gyakorlati különbségek ?
Kb annyi, mintha mondjuk egy öreg Trabantot hasonlítanánk össze egy új Mercedesszel. Az összehasonlítás több szempontból is reális, hiszen az autónál is alapvető szempontok a tartósság, az alkatrészek élettartama, és a használat közbeni érzés.
A minőség alsó szintjét mindenki ismeri, aki akár egyszer is aláírt postán, vagy valamilyen hivatalban : az ilyen helyeken minden esetben a legolcsóbb tollakat alkalmazzák.

Milyen a minőség másik vége ?
Például az angol királyi család számára külön tollakat készítenek ( figyelem : nem gyártanak ). Ezek többnyire töltőtollak, de van köztük golyós is. Maga a tolltest is a legfelsőbb kategóriás, de a tollak testét a királyi család skót mintás szövetével vonják be. Nem lehet tudni, mennyibe kerül, de ezt a szövetet kizárólag a brit uralkodói ház számára állítják elő...
Persze, nem kell mindjárt „királyi” tollat venni – a közepes szinten, már néhány ezer forintért is lehet jó fogású, tartós, kiváló minőségű golyóstollakat találni. Fogásuk kellemes, a tinta minőségi és hosszú ideig tart – és a megjelenése is kellően dekoratív.
Írószert keresve mindig hatalmas választékot találunk, ha újat vásárolunk, gondoljunk a mondásra : a minőség soha nem megy ki a divatból.

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások
Új hozzászólás
Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.