Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Segítünk!

Ön új felhasználó? Regisztráljon!

MEGJELENT ONLINE NAPTÁRKATALÓGUSUNK!

Lapozzon bele vagy töltse le online naptárkatalógusunkat!

Híreink

Legyen mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel kapcsolatosan.

Keresés a hírekben
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

Az írószer – amikor luxuscikk

Érdekességek
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2021.11.01. 0:00
0 like 0 hozzászólás

„Jobbra verek, balra verek, itt vannak a pulóverek!” . Ilyen és ehhez hasonló „szlogenekkel”  igyekeztek magukhoz csábítani a vásárlókat az árusok a siófoki pulóver-piacon a múlt század nyolcvanas éveiben valahol a Siófok melletti mezőn. A híres pulóver piac minden kedden és csütörtökön „nyitotta meg kapuit” a többnyire „baráti” országokból származó lelkes vásárlók tömege előtt – jól megspékelve persze a STASI és hazai ügynökök aktív jelenlétével.
A „pulóver” piacon persze minden elképzelhető és elképzelhetetlen dolgot lehetett kapni – egyebek közt „márkás” írószereket is, főleg Mont Blanc (MB) – imitációk formájában, pár száz forintért.
Ezt annak köszönhettük, hogy néhány filmben és reklámban a „manager” külsejű, öltönyös urak zakójának felső zsebéből minden esetben az MB kupakjának jellegzetes fehér, hatszögletű „gyémánt” dekorációja tűnt elő – így a hazai managerek is úgy érezhették, hogy enélkül nem szabad üzleti tárgyalásra menni – és a piacon rögtön vehettek is egyet egy százasért.

Az akkori kínálat persze kizárólag hamisított tollakból állt, nem is csoda, a jelen lévő közönségből  nem lett volna vevő a mai áron jó százezer Forintos tollakra.
De a luxus persze nem áll meg a Mont Blanc – nál – manapság már sokféle kiváló minőségű és szemet gyönyörködtető tollat kaphatunk – már közepes árfekvéstől is.
A luxus tollakat a legismertebb politikusok is kedvelik : pl a Waterman, ami Franklin Delano Roosevelt kedvence volt, az angol királynő tolla a Burberry, aki hétköznapi dolgokra a Parker 51-et használja, JFK kedvence a Parker 45 volt, Theresa May a Brexitet egy Parker Duofold-al írta alá, a töltőtollak sorát Bill Clinton törte meg, aki a szintén csúcs-márkaként ismert A.T. Cross  egy golyós változatát használta – a történelem szerint mindjárt többféle célra...

Az írószer, mint üzleti ajándék már a töltőtoll felfedezése (1827) óta létezik, a személyes megbecsülés és tisztelet jeleként értékelik. Ez az az ajándék, amit naponta használ, kezében tart és a legbelső gondolatait is hozzáfűzi használója, aki mindig emlékezni fog arra, akitől a tollat kapta – még akkor is, ha az saját maga.

 

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások
Új hozzászólás
Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.