Termékek
Menü

Bejelentkezés

Elfelejtette a jelszavát?

Segítünk!

Ön új felhasználó? Regisztráljon!

MEGÉRI NAGYBAN GONDOLKODNI!

Vásároljon januárban nettó 50.000 Ft felett és megajándékozzuk egy 14 db-os PERSIL mosószer kapszulával!

Híreink

Legyen mindig naprakész a cégünkkel kapcsolatos eseményekkel, hírekkel kapcsolatosan.

Keresés a hírekben
Kategóriák
Tagek
Janik Zoltán

A céges ajándék : csak óvatosan...

Érdekességek
Írta: Janik Zoltán ekkor: 2021.12.15. 13:21
0 like 0 hozzászólás

Akár milyen mélyen temetkeztünk is bele a munkába, akkor is észrevesszük a karácsonyi időszak közeledését : növekszik a postán vagy futárral a munkahelyekre érkező, logóval ellátott kisebb vagy nagyobb ajándékok száma, azaz megindult a céges ünnepi ajándékozás.

A vállalatok közti karácsonyi ajándékozás régi dolog, és szimbolikus jelentése mellett fontos jelzés arról, hogy egy vállalat hogyan tekint a partnereire és munkatársaira.
A céges ajándék ezen felül a szervezeti kreativitás megtestesítője is, a marketingesek ötleteinek mérföldkövei. Hogy miért? Azért, mert nekik kell kitalálni azokat az ajándékokat, amelyek egyrészt a céghez kapcsolódnak, másrészt nem annyira értékesek, hogy a partner azt mondhassa : inkább jobb árakat adhatnának, mint ilyen drága vacakot. Az, hogy milyen ajándékot adunk, ezerféle lehet : vicces, haszontalan-de szép, használati tárgy vagy dekoráció – mind attól függ, ki az ajándékozott.
A kis gesztus jobb mint a nagy, és a használati eszközök jobbak, mint a dekoratív, de használhatatlan dolgok. Irodában dolgozók számára persze jó ajándék az irodához kapcsolódó termékek – de fontos odafigyelni és elkerülni a csapdákat : félreérthető, ha valamilyen személyes higiéniai eszközt ajándékozunk, és nem túl vonzó mondjuk egy céges-logós pendrive 4 GB tárhellyel, amikor az olcsóbbak is már 64 GB tárkapacitással kerülnek piacra.
Különben is, ritkán érdemes felvenni a „kütyü-láz” képzeletbeli kesztyűjét : sokkal jobb egy méretesebb csomag minőségi kávé, mint belebonyolódni a különböző kütyük teljesítmény és minőség csapdájába, nem is beszélve arról, mi van, ha később meghibásodik : számla, garancia-jegy...
Hasonló a helyzet, ha mindenkinek ugyan azt ajándékozzuk : képzeljük el, amikor több azonos szobában ülő kolléga ugyan azt a naptárt vagy határidő-naplót kapja, egyforma színben és méretben...
Biztosan nem tévedünk akkor, ha kijelentjük : az ajándékozható irodai használati észközök száma szinte végtelen, ajándékozzuk tehát mindenkinek azt, ami a személyiségéhez kapcsolódik : a feledékenyeknek határidő naplót, a kirándulóknak kulacsot, horgászoknak mérőszalagot ( a halhoz...), vezetőknek drágább tollat és így tovább.

...és nem feledkezhetünk meg a csomagolásról sem. A szürke dobozok szükségesek, de a karácsonyi hangulat érdekében be kell csomagolni őket : rengeteg dekoratív, színes csomagolópapír kapható, használatukhoz jól jön egy kis folyékony vagy szalagos ragasztó, a feliratokat és jókívánságokat arany és ezüst markerekkel emelhetjük ki, az ajándékkártyára mehet a cég-logó és jöhet a szép csomagkötöző szalag.
De ne felejtsük el : akár milyen szép a csomagolás, ha szállítmányozót veszünk igénybe, a csomagkezelés tönkreteheti a legszebb ünnepi csomagolást is. Olyan magoldás kell, ami nehezen megy tönkre, mégis elég látványos ahhoz, hogy eljuttassa a megbecsülésünk üzenetét.

Tetszik
Tetszik
Megosztom
Hozzászólások

Ez a blogbejegyzés csak belépve commentelhető!

Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.